NIEUWE MEDIA SCHOOL
Inhoud Info Nieuws Duurzaamheid ICT Projecten Gallerij Contact Home
ICT : Communicatie

ICT

Wat is ICT?
Informatie
Communicatie
Multimedia
E-learning

Communicatie

Radio en TV overtroefden al de geschreven pers in snelheid en hoeveelheid van informatie. De communicatiekracht van de ICT slaat hen echter nog met vele lengtes.

Beste bezoek(ster), wanneer u maar wil kan u nu onmiddellijk via het Internet binnen het uur tientallen bronnen uit alle werelddelen over gelijk welk onderwerp geraadpleegd hebben en opgeslagen in uw computer. Meer nog, in dezelfde tijd kunt u ook nog met veel meer mensen communiceren via e-mail, discussiefora, chatboxes, webpagina's, webcams en videoconferentie. Dat allemaal supersnel, in real time of asynchroon.

Computers kunnen lokaal een netwerk vormen of een Intranet bv. over alle vestigingsplaatsen van een multinational in de hele wereld.En dan is er nog het Internet , waar u nu gebruik van maakt.
Deze computernetwerken zijn de basis van onze kennismaatschappij, de snelwegen waarlangs kennis, wetenschap, kunst en cultuur zich bliksemsnel én wereldwijd verspreid én exponentieel groeit.

Deze netwerken “linken” niet alleen computers, maar ook mensen. Uitwisseling van kennis, experimenten, ervaringen, meningen, invallen, suggesties, vragen en antwoorden: het verloopt allemaal sneller en ruimer dank zij netwerken.
Dank zij deze netwerken kunnen mensen, als zij maar willen en mogen, veel beter samen zoeken, denken en werken .


Nieuwe Media School © 2003
nms@skynet.be