NIEUWE MEDIA SCHOOL
Inhoud Info Nieuws Duurzaamheid ICT Projecten Gallerij Contact Home
Nieuws : Nieuwsberichten

Nieuws

Nieuwsberichten
Project-info
Uitwisseling
Opleiding
Archief

Nieuwsberichten

Projectaanvraag goedgekeurd

Tijdens de voorbije zomer scheen het plan om een project rond dyslexie op te zetten de mist in te gaan door het aflassen van een gepland voorbereidend bezoek in Mol. De partners kwamen niet opdagen en sommigen ervan verloren hun belangstelling.

NMS zocht en vond dan maar andere partners in het Verenigd Koninkrijk, Cyprus, Italië, Polen en Spanje om toch om het project terug op spoor te krijgen. In oktober greep Willy het klavierbord ter hand en liet het pas los toen het dossier rond was. NMS diende het project in als een Grundtvig 1 actie onder de naam T4ADDY: Training for Adults with Dyslexic Disability.

Einde januari deelde de Europese Commissie ons mee dat de pre-proposal goedgekeurd was. Zij nodigde ons uit om de full proposal in te dienen. Zullen we zeker doen, maar daarmee zullen wij in februari dan wel weten wat doen. De nieuwe deadline is immers 1 maart.

Deadline1 november

1 November is traditioneel de deadline voor het indienen van projecten in verschillende acties van het Socrates programma zoals Minerva, Grundtvig e.a. Wij hoopten als partner in één of ander project te kunnen meedoen.

Onze hoop was niet ijdel: NMS werd door heel wat mogelijke partners aangezocht. Uiteindelijk gingen wij scheep met twee verschillende Minerva projecten, één ingediend door een Italiaanse coördinator en één door een Franse. Verder stapten wij als partner in nog twee Grundtvig 1 projecten, een Roemeens en een Lets. Tenslotte vroeg de universiteit van Lodz in Polen ons als partner voor een cultureel project in het vijde kader programma.

Wij zullen u verder op de hoogte houden over de inhoud en het succes van deze aanvragen.

NMS Website

Zoals u kan merken mag onze gloednieuwe NMS site gezien worden. Hij is het product van de volgende factoren:

  • Patrick Verhaert zorgde voor de programmatie en de hosting.
  • Karen Aerts stond in voor de volledige grafische vormgeving.
  • Laurens Vandeput zorgde voor de animatie en Willy Aerts voor de teksten en foto's.

De Engelse versie is nu ook online! Marleen Raeymaekers zorgde voor de vertaling en Patrick Verhaert zette alles netjes online. Nog eens bedankt!

Promoties

Enkele medewerkers begonnen het nieuwe school-en werkjaar in een nieuwe functie of in een nieuwe instelling.

Zo brengt Luc Vandeput voortaan de helft van zijn werkuren door in de abdij van Park bij Leuven waar de centrale staf van de Katholieke Hogeschool Leuven gehuisvest is. Luc is bevorderd tot de verantwoordelijke van e-learning voor alle departementen. Afstandsleren is zeker geen nieuwe activiteit voor Luc, maar hij krijgt nu (nog) meer erkenning en armslag voor binnen de hogeschool.

Ilse Stroobants heeft na jaren projectwerk bij de Katholieke Hogeschool Kempen en het Strategisch Plan Kempen gekozen voor een voltijdse loopbaan in het onderwijs. Ze werkte al deeltijds in het volwassenenonderwijs van de KHK, meer bepaald in de afdeling GPB. Daar kunnen afgestudeerden hun Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid behalen en in het Onderwijs stappen. Dat heeft Ilse nu ook gedaan met een deeltijdse job in het Sint-Clara College van Arendonk.

Danny Vanderveken, onze waterspecialist, is op 1 september ook van baan én van school veranderd. Amper bekomen van de organisatie van SPLASH, het 3rd European Youth Congress for Water, trok hij naar Kasterlee. Hij leidt er nu als directeur het Sint Maria Instituut. Deze secundaire school ligt in de buurt van de kabouterberg, maar de Kleine Nete is evenmin ver weg.Waarschijnlijk krijgen de macro-invertebraten binnenkort de kabouters op bezoek!

 

NMS wenst hen alledrie veel succes en arbeidsvreugde toe!

 

:: Top ::


Nieuwe Media School © 2003
nms@skynet.be