NIEUWE MEDIA SCHOOL
Inhoud Info Nieuws Duurzaamheid ICT Projecten Gallerij Contact Home
Nieuws : Opleiding

Nieuws

Nieuwsberichten
Project-info
Uitwisseling
Opleiding
Archief

Opleiding

SDIT cursus in Mol

NMS heeft bij het Socrates Agentschap een aanvraag ingediend om in Mol van 24 tot 30 april 2004 een Socrates in service training te mogen organiseren voor leerkrachten en werkers in milieu-educatie.

Het is de bedoeling om samen met de SDIT partners de theoretische achtergronden van duurzame ontwikkeling en ICT in volwassenonderwijs toe te lichten.

De klemtoon zal er vooral liggen op een gevalstudie, meer bepaald van de regio Kempen . Door studiebezoeken aan een aantal relevante bedrjven en organisaties zullen de deelnemers kunnen nagaan hoe de ontwikkeling van de Kempen door initiatieven van duurzame ontwikkeling en ICT is beïnvloed.

Zo zijn er bezoeken voorzien aan VITO, BEMT, Kamp C, Hidrodoe, Strategisch Plan Kempen, Belgoprocess e.a.

Wij hopen rond Allerheiligen de goedkeuring te mogen verwachten. Daarna starten we met de promotie in Europa. Enkel buitenlandse deelnemers kunnen immers van hun Socrates agentschap een vergoeding krijgen van hun cursus- en reiskosten. Belgen moeten daar volgens de Europese regelgeving zelf voor opdraaien. Pech? Lees dan verder!

BISEL cursus CYPRUS

NMS diende ook een aanvraag in voor eenzelfde soort in service opleiding in de BISEL methode om de biologische kwaliteit van rivierwater te bepalen.

Onder de menu PROJECTEN vindt u meer informatie over deze methode, het resultaat van een Comenius project.

Deze Socrates cursus zal doorgaan van 15 tot 21 mei 2004 in de buurt van de stad Paphos in Cyprus . Het veldwerk zal zich afspelen in twee schitterende natuurgebieden nl. het Akamas schiereiland en het Troodosgebergte.

In het Akamas schiereiland kwam Afrodite al baden en komen de zeeschildpadden nog nestelen op de stranden. Het Troodos gebergte is een woudgebied met de beroemde cedervallei en het Kykko klooster waar Makarios zijn carrière begon.

In het Akamas schiereiland zullen we samenwerken met het Environmental Studies Centre van de Cyprus Conservation Foundation in Kritou Terra. In het Troodos gebergte zijn we te gast bij het Environmental Education Center van het Pedagogical Institute of Nicosia in het dorpje Limethou.

De voornaamste trainingssessies zullen echter onder de leiding staan van prof. Niels De Pauw , een water-expert met wereldwijde reputatie, en zijn Labo voor Aquatische Ecologie van de Universiteit Gent .

Wij zijn hiermee niet aan ons proefstuk: aan soortgelijke in service trainingen namen in 1999 reeds leerkrachten uit 22 landen deel.

Een niet te missen evenement voor alle watermilieu-werkers met Afrodite als kers op de taart!

Vlamingen en Belgen kunnen wél inschrijven voor deze cursus zodra wij de goedkeuring hebben van het Socrates Agentschap. Nog even geduld dus, maar wij houden u op de hoogte.
:: Top ::


Nieuwe Media School © 2003
nms@skynet.be